Osteolis

För starka ben!

Osteolis innehåller ämnen som är bra för en normal benbyggnad, kalcium, vitamin K2 och vitamin D3.

Nya studier visar att tillskott av kalcium och vitamin D3 sällan ger någon bestående effekt på bentätheten. I kombination med vitamin K2 har man i kliniska studier sett goda bestående resultat.

Benet är en levande vävnad som bryts ned och byts ut under hela livet i en ständig anpassning till det krav skelettet utsätts för. Processen styrs av hormoner men också av mängden tillgängligt D-vitamin och kalcium. Det gäller att hålla en balans mellan nedbrytning och uppbyggnad för att benen ska hålla sig fortsatt starka.

Vitamin K2 är ett samlingsnamn för en grupp vitamin K komponenter som kallas menakinon. De vanligast förekommande menakinonerna är menakinon-4 som är ett syntetiskt framställt vitamin K2 och menakinon-7 som är naturligt förekommande. Menakinon-7 förekommer i mat såsom smör, kolever och vissa ostar men inte i några större mängder, däremot finns menakinon-7 i stor mängd i den traditionella japanska maträtten natto som är gjord på fermenterade sojabönor och det är också därifrån menakinon-7 framställs. Menakinon-7 tas upp till nästan 100 % och har en lång halveringstid, dvs. det bryts ned långsamt vilket gör att man lätt får upp nivåerna av vitamin K2 i kroppen. Vitamin K2 gör att vår kropp kan tillgodogöra sig kalcium enklare då det aktiverar ett speciellt protein, osteocalcin, som är nödvändigt för benbyggnad.

 

 

Nu har nya Osteolis kommit ut i butikerna. Med en ny ask och lite förändringar i innehållet. Två kapslar av nya Osteolis ger 45 mikrogram vitamin K2, 20 mikrogram vitamin D3 (400% RDI) och 800 mg Kalcium (100% RDI).

_________________________________________________

 

Eteri >>
Biobics >>
Cool Down >>
Eteri LegLift >>
Viraway >>
Uretin >>

 
 

 

SNABBA FAKTA:
Osteolis

Antal kapslar/ask:60


Rekommenderad användning: 1-2 kapslar sväljs ned med ett glas vatten. Tag dem gärna kvällstid. Har du svårt att äta kapslar öppna dem och ät bara pulvret.

Biverkningar: Inga kända.

Försiktighetsåtgärder:
Rekommenderas inte till gravida eller ammande då det inte finns någon dokumentation på detta. Konsultera läkare innan du använder Osteolis om du behandlas med det blodförtunnande medlet warfarin (Waran).

Övrigt:
Kapseln kan delas och man kan äta bara pulvret om man har svårt att svälja.Tänk på miljön, förpackningsmaterialet kan lämnas på din återvinningsstation.

Vitamin K2, kalcium och vitamin D3 är substanser som kan hjälpa dig att bibehålla ditt skelett fortsatt starkt.

 

2 kapslar ger dig 45 mikrogram vitamin K2, 20 mikrogram vitamin D3 (400% av RDI), 800 mg kalcium (100% av RDI).

RDI= Rekommenderat Dagligt Intag

 

För många räcker det att ta en kapsel per dag.

Observera att vitamin K2 är naturligt och utvinns från fermenterade sojabönor.

Ingredienser: Kalciumkarbonat, kapselmaterial (gelatin), fyllnadsmedel (cellulosa, majsstärkelse, magnesiumstearat, kiselsyra), menakinon (vitamin K2), kolekalciferol (vitamin D3), färgämne titandioxid.

 

Vitamin K2- VITAMIN K2 - Vitamin k2- vitamin k2- Vitamin K2- VITAMIN K2 - Vitamin k2- vitamin k2-Vitamin K2- VITAMIN K2 - Vitamin k2- vitamin k2-Vitamin K2- VITAMIN K2 - Vitamin k2- vitamin k2-Vitamin K2- VITAMIN K2 - Vitamin k2- vitamin k2